Kun uusi kohtaa vanhan. Tyylikästä nostalgiaa. Kupittaan Citymarketin tuntumassa oleva komea yli 100-vuotias Kurjenlinna saa arvoisensa uuden elämän pieteetillä tehdyn saneerauksen saattelemana. Ensimmäisessä vaiheessa taloon valmistui elokuun alussa 35 asuntoa ja muutamia toimistotiloja, nyt marraskuussa asuntomäärä täydentyy 24 asunnolla ja myöhemmin vielä noin 5 asunnolla. Teknisesti modernista Kurjenlinnasta löytyy 1800-luvun lopun uskomattoman näyttäviä tiiliholvauksia, hirsiä sekä lukuisten käsityöntekijöiden työnjälkeä.


Huonekorkeutta tässä puiston puoleisessa huoneistossa on parhaimmillaan yli 3,5 metriä. Kaari-ikkunat leveine ikkunalautoineen, betonikatot, katoissa seinien vierustalla kiertävät kotelot upotettuine valoineen, talon henkeen sopivat riippuvalaisimet, hirsipalkit ja kattorosetit luovat hienon tunnelman. Olohuoneen ja makuuhuoneen seinät pääosin valkoisia harjattupintaisia, osin punatiilisiä (jokainen punatiiliseinä on uniikki). Keittotilan ja eteisen seinät valkoisia harjattupintaisia, eteisessä myös betonipintaisia. Tällaista on tarjolla hyvin harvoin!

Saarekkeellisessa keittotilassa on astianpesukone, retrojääkaappipakastin, erilliskiertoilmauuni, induktiotaso ja liesituuletin. Työtaso ja ns. välitilalevy ovat kotimaisen Stalan ja ruostumatonta terästä. Saarekkeen taso ja sivulevy ovat tummanharmaata laminaattia. Saarekkeessa on tilavaraus mikroaaltouunille, integroitu ruokailutaso ja Schneider Electricin Renova-sarjan valkoinen USB-latauspistorasia.

Pesuhuoneen lattia on valkopohjaista laattaa mustalla kuvioinnilla kehystettynä valkoisella laatalla, seinät ovat valkoista laattaa tiililadonnalla ja katto valkoista puupaneelia upotetulla led-valolla. Varusteina on vesisadesuihku, kirkaslasinen kääntyvä suihkuseinä, wc-istuin, lavuaari, peilikaappi pyöreällä peilillä sekä korkea seinäkaappi. Pesukoneelle ja kuivausrummulle on liitännät ja tilavaraus.

Asunnon lattiat ovat tammiparkettia. Katot ovat pölysidontakäsiteltyä betonia. Kattojen reunoja kiertää valkoiset puukotelot, joissa on upotetut led-valaisimet. Kattopistorasioiden ympärillä on valkoiset rosetit. Asuntoon tullaan asentamaan vielä talon henkeen sopivat riippuvalaisimet (ks. mallikuva). Eteisessä ja pesuhuoneessa valkoinen paneelikatto upotetuin valaisimin.

Ikkunat ovat mittatilauksena tehtyjä Lepola Oy:n ristikollisia kaari-ikkunoita. Ikkunoissa on sälekaihtimet.

Makuuhuoneessa on valkoiset, kiiltäväpintaiset liukuovelliset kaapit alalaatikoin.
Eteisessä valkoiset, kiiltäväpintaiset liukuovelliset kaapit.

Vuokraan sisältyy 50 Mb/s -laajakaista, joka on edullisesti päivitettävissä nopeammaksi.


Kurjenlinnan talotekniikka edustaa uusinta teknologiaa. Hybrid-HEAT-järjestelmä on uuden sukupolven älykäs lämmitys-, jäähdytys- ja ilmanvaihtoratkaisu. Maalämmön lisäksi rakennuksessa käytettyä, syntynyttä ja sieltä poistuvaa lämpöä otetaan talteen ja kierrätetään älylämpöpumppujen avulla takaisin kiinteistön tarpeisiin. Maakylmää käytetään ekologisesti tuloilman viilentämiseen alentaen kesäkuumallakin asuntojen lämpötilaa. Keskusilmanvaihtokoneen kautta tuleva ilma on suodatettua, puhdasta ja sopivaa lämpötilaltaan. Pääasiallinen lämmönjakelu tapahtuu vesikiertoisen lattialämmityksen kautta.

Parkkipaikkoja on kadun varressa sekä erikseen vuokrattavissa. Pihapaikan vuokra 74,40 euroa/kk ja pihapaikka auton latausmahdollisuudella on 161,20 euroa/kk (sisältää lataussähkön).

Kurjenmäen alueen vanhin rakennus on J.E. Stenbergin vuonna 1894 laatimien piirustusten perusteella vuonna 1898 valmistunut kivitalo. Rakennuksen pohjoispäähän liitettiin vuonna 1903 nelikerroksinen laajennusosa, jonka suunnitteli kaupunginarkkitehti Arthur Kajanus. Alueelle rakennettiin samoihin aikoihin myös kolme muuta kivirakennusta. Rakennuksien käyttötarkoitus on muuttunut vuosikymmenten varrella, joten rakennuksia on korjattu ja laajennettu tarpeiden mukaan. Rakennukset muodostavat rakennustaiteellisesti ja sosiaalihistoriallisesti arvokkaan kokonaisuuden, jolla on merkittävä asema kaupunkikuvassa. Rakennuskannan yhtenäisen ilmeen muodostavat rakennusten luonnonkiviset perustukset, rapatut julkisivut ja konesaumatut peltikatot.
HUOM! Tämä asunto voidaan vuokrata tarvittaessa myös asuntokuvien ja mahdollisen esittelyvideon perusteella. Ota yhteyttä oheisella yhteydeottolomakkeella ja ilmoita haluatko ilmoittautua esittelyyn vai vuokrata asunnon kuvien perusteella. Mikäli esittelyaika on jo näkyvillä, esittelyyn ei tarvitse enää erikseen ilmoittautua.
Esittelyaika
-
Esittely alkaa ilmoitettuna alkamisajankohtana, joten olethan paikalla tuolloin! Esittelijä poistuu paikalta viimeistään esittelyn päättymisajankohtana.

Kyseessä on yleisesittely. Esittelijämme käyttävät esittelyissä kasvomaskeja, käytäthän sinäkin mahdollisuuksien mukaan omaasi. Ethän tule esittelyyn jos sinulla on vähäisiäkään flunssan oireita. Muistetaan myös turvavälit!
Perustiedot
Sijainti
Kurjenmäenkatu 10 B, Turku
Alue
Kurjenmäki
Kerros
1 / 4
Pinta-ala
50,0 m²
Kuvaus
2 h + kt + ph
Huoneluku
kaksio
Kunto
erinomainen
Parveke
ei ole
Rakennusvuosi
1903
Erityisehdot
Vuokralaisella on oltava kotivakuutus vastuuosineen, Tupakointi sisällä on kielletty, Lemmikit sopimuksen mukaan (lemmikit on mainittava hakemuksen lisätiedoissa). Ei kissoja. Koirat max 10kg neuvoteltavissa.<br />
Käynti B-portaaseen Kurjenmäenpuiston puolelta taloa.<br />
Vapautuu
Vuokra-aika
Vapaa 1.11.2020, toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus, joka on mahdollista irtisanoa päättymään vuoden kuluttua sen alkamisesta, aikaisemmasta irtisanomisesta sopimussakko on yhden kuukauden vuokraa vastaava summa
Hintatiedot ja muut kustannukset
Vuokra
850,00 €/kk
Vuokravakuus
1 700,00€
Vesimaksu
Vesi kulutuksen mukaan (ennakko 20,00 €/hlö/kk).
Sähkömaksu
Sähkö kulutuksen mukaan (ennakko 29,00 €/kk).
Kohteen kuvaus
Talotyyppi
kerrostalo
Taloyhtiö
As Oy Turun Kurjenlinna
Keittiön kuvaus
avokeittiö saarekkeella; retrohenkinen jääkaappipakastin (Gorenje ORK192R), astianpesukone (UPO D6523V), erillisuuni kiertoilmalla (UPO O6307W), induktiokeittotaso (Gorenje IT321BCSC), seinäliesituuletin (Gorenje WHC623E16W), valkoiset kaapit ja laatikot, työtaso ja ns. välitilalevy ruostumatonta terästä, saarekkeen työtaso ja pääty tummaa laminaattia, integroitu ruokailutaso, usb-latauspistorasia, tilavaraus mikroaaltouunille
Saniteettitilojen kuvaus
lattia valkopohjaista laattaa mustalla kuvioinnilla (Pasion Negro Ejemplo Colocacion 20x20), lattian reunoilla valkoista laattaa (Pavimento Antigua Base Blanco 20x20), seinät valkoista laattaa tiililadonnalla (Plaqueta Blanco Brillo 10x20), katto valkoista puupaneelia upotetulla led-valolla, vesisadesuihku, kirkaslasinen kääntyvä suihkuseinä, wc-istuin, valkoinen lavuaari, peilikaappi pyöreällä peilillä, korkea seinäkaappi, liitännät ja tilavaraus pesukoneelle ja kuivausrummulle
Lattiamateriaalien kuvaus
tammiparketti
Laajakaista
Vuokraan sisältyy 50 Mb/s -laajakaistayhteys (oma sopimus operaattorin kanssa).
Antennijärjestelmä
kaapeli-tv
Autopaikat
lisätiedot Avorista
Hissi
On
Lämmitys
maalämpö
Energialuokka
kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta
Yhteiset tilat
ulkoiluvälinevarasto, irtaimistovarasto, Kiinteistössä, parvekkeilla ja terasseilla tupakointi kielletty.